Baby it’s cold outside
December 4, 2020Ξεκινά την ημέρα σου γλυκά!
December 4, 2020Σήμερα σκέφτηκα να κάνουμε ένα απλό αλλά εξίσου νόστιμο φαγητό, με κύριο σκοπό να σας δείξω την 𝐕𝐄𝐑𝐘 𝐋𝐎𝐖 𝐂𝐀𝐋𝐎𝐑𝐈𝐄 (χαμηλή σε θερμίδες) ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΟΥ!
Σήμερα, λοιπόν, μαγειρεύουμε λαχανικά
>>>>>>>>𝒜𝓊 ℊ𝓇𝒶𝓉𝒾𝓃<<<<<<<<<<
•Επιλέγουμε λαχανικά εποχής- μπρόκολο, καρότο, πατάτα, κουνουπίδι.
•Αφού τα πλύνουμε καλά τα κόβουμε σε μικρές μπουκιές και φουντίτσες, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε σε λαδόκολλα, με προσοχή να μην επικαλύπτονται
•Τα ψήνουμε στον αέρα για περίπου 40’
Για τη ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
Στο μεσοδιάστημα ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ:
•Βράζουμε κουνουπίδι για 7-10 λεπτά και αφού το στραγγίσουμε, το πιέζουμε με τα χέρια να βγάζει τα ζουμιά του
•Στην κατσαρόλα πάλι βάζουμε το κουνουπίδι, 1 φλ. Γάλα χαμηλό σε λιπαρά. Μόλις αρχίσει το γάλα να ζεσταίνεται, με το μπλέντερ χειρός δημιουργούμε μια κρέμα.
•Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
•Αποσύρουμε από τη φωτιά και είναι έτοιμη!
Σε πυρέξ βάζουμε τα λαχανικά και περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ. Αν θέλουμε για πιο τραγανή υφή προσθέτουμε από πάνω τρίμμα από ψωμί ολικής άλεση.
•Ψήνουμε για ακόμα 30’
Η σημερινή μας πρόταση
Είναι βασισμένη στα λαχανικά
Ανα μερίδα δίνει λιγότερο από 200 θερμίδες,
Μπορεί να αποτελέσει εκτός από κύριο γεύμα ακόμα και συνοδευτικό σε άλλο αγαπημένο μας φαγητό αντί για σαλάτα
Δεν περιέχει βούτυρο, κρέμες γάλακτος, τυριά ή άλλες λιπαρές ύλες που συνηθίζουμε να προσθέτουμε σε ένα κλασικό au gratin!
Καλή απόλαυση!
Με αγάπη,
Στέλλα Κατσιβέλη